Όταν ένας Ελληνας του εξωτερικού γνωρίζει την ελληνική λαμογιά

Σε αυτή την εποχή, την πιο φτωχή που θυμάμαι, έχει εμφανιστεί στο ποδόσφαιρο ένας άνθρωπος – φαινόμενο. Ενας άνθρωπος που πήγε σε μια επαρχιακή πόλη και προσφέρει το ένα έργο πίσω από το άλλο στους συντοπίτες του, την ώρα που το ανόητο και διεφθαρμένο ελληνικό κράτος του ορθώνει το ένα εμπόδιο πίσω από το άλλο.

Ο Φώτης Κωστούλας δεν ανέβασε απλώς τον Παναιτωλικό στην Superleague. Του έδωσε ζωή. Και φυσικά μαζί έδωσε ζωή στο Αγρίνιο, που βρήκε μια τόσο λαμπερή ψυχαγωγική διέξοδο σε μια περίοδο που την έχει τόσο ανάγκη. Πίσω από την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία και τις καλές εμφανίσεις όμως κρύβονται τα πιο σημαντικά. Τα έργα. Ο Κωστούλας πήγε και έφτιαξε στην άκρη του πουθενά αθλητικές εγκαταστάσεις που ζηλεύουν ακόμη και ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Δεν έμεινε όμως εκεί. Εφτιαξε ψυχαγωγικές αθλητικές εγκαταστάσεις και ακαδημίες αθλημάτων που δίνουν την ευκαιρία στους πολίτες του Αγρινίου, δηλαδή σε μεγάλους και μικρούς, να περάσουν καλύτερα τη ζωή τους και να της πάρουν περισσότερα από όσα θα τους έδινε υπό τις προηγούμενες συνθήκες στην πόλη.

Ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού έφαγε το πρώτο χαστούκι τον καιρό που σήκωσε το προπονητικό κέντρο. Κοντά στο εκατομμύριο του χρωστούσε από το ΦΠΑ το κράτος, για ένα έργο για το οποίο δεν πήρε μισή επιχορήγηση κι ενώ το δικαιούταν, και τον ταλαιπωρούσε για καιρό. Δεν έχω ιδέα αν του τα έχει δώσει μέχρι σήμερα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Κωστούλας τόλμησε να εκσυγχρονίσει το δημοτικό γήπεδο του Αγρινίου. Τόλμησε δηλαδή να το ανακαινίσει και να σηκώσει μια νέα εξέδρα, ώστε να μεγαλώσει τη χωρητικότητα του γηπέδου και να βελτιώσει τις παροχές υπηρεσιών προς τους συμπολίτες του. Προσέξτε, ξόδεψε ένα κάρο ευρώ αυτή την εποχή, έδωσε δουλειά σε ντόπιους αυτή την εποχή, για ένα γήπεδο που δεν ανήκει στην εταιρεία του αλλά στον Δήμο. Επειδή έχει καταλάβει πού ζει, ξεκίνησε το έργο της κατασκευής της νέας εξέδρας μαζί με την υποβολή των αιτήσεων για τις άδειες. Και κάπου εκεί ανακάλυψε ότι όλο το γήπεδο ήταν εδώ και δεκαετίες αυθαίρετο, και αποφάσισε, ο αφελής, να πληρώσει όλα τα πρόστιμα για να το νομιμοποιήσει.

Κι ενώ έχει κάνει όλα αυτά, αυτή την εποχή που περιμένει την τυπική νομιμοποίηση της κατασκευής που έκανε το καλοκαίρι, δηλαδή της νέας κοινωνικής προσφοράς του προς την πόλη του, μαθαίνει ότι η Πολεοδομία του έραψε κοστούμι 950 χιλιάδων ευρώ επειδή τόλμησε να σηκώσει νέα εξέδρα. Η ίδια Πολεοδομία που εδώ και δεκαετίες δεν είχε νοιαστεί να ψάξει πώς σηκώθηκε αυτό το αυθαίρετο γήπεδο στο κέντρο του Αγρινίου, βρήκε το κορόιδο και πάει να του πάρει 950 χιλιάδες ευρώ.

Αυτή η ιστορία διδάσκει ότι για την Ελλάδα ο ξεπεσμός δεν έχει όρια. Εχει ακόμη πολύ πιο κάτω να πάμε. Διότι μας τραβάει προς τα κάτω αυτή η αθλιότητα που αποκαλείται Ελληνικό κράτος.

Εύχομαι αυτοί οι άθλιοι να μην τα καταφέρουν να ξενερώσουν τον πρόεδρο του Παναιτωλικού. Οκ, δεν του αξίζει του ελληνικού ποδοσφαίρου ένας πρόεδρος με αυτό τον πολιτισμό και αυτή την αντίληψη. Θα είναι όμως πολύ κρίμα να καταφέρουν τα διεφθαρμένα σκουλήκια του Αγρινίου να διώξουν από την πόλη τον μέγα χορηγό της αυτή την εποχή. Διότι αυτό που προσφέρει αυτή την εποχή σε μια επαρχιακή πόλη με τόσο ωραίους ανθρώπους ο Κωστούλας είναι, πραγματικά, ανεκτίμητης αξίας.