Παρακολουθώ από απόσταση αυτό που έχει συμβεί στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, μετά τον εμπρησμό στα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες των Sprider Stores στην Ανθούσα. Μου έκανε από την αρχή μεγάλη εντύπωση αυτή η είδηση. Αφενός επειδή συνειδητοποίησα ότι τα Sprider Stores έγιναν για τέταρτη φορά, από το 2004, στόχος εμπρησμού, και αφετέρου διότι άρχισα να εντυπωσιάζομαι από τον ζήλο των εργαζόμενων να βοηθήσουν την εταιρεία να σταθεί στα πόδια της και να ξεπεράσει αυτή τη μεγάλη δυσκολία.
Στην περιπέτεια αυτή τα Sprider Stores έχουν βρει μεγάλη συμπαράσταση από επώνυμους και ανώνυμους που θέλουν να στηρίξουν μια ελληνική εταιρεία με περίπου 60 καταστήματα ανά τη χώρα, η οποία συντηρεί εκατοντάδες υπαλλήλους. Κι αν η υποστήριξη από τους celebrities είναι ζήτημα δημοσίων σχέσεων, ή τα καλά κείμενα στα media είναι μια επιθυμία της αγοράς να στηρίξει μια ελληνική εταιρεία, η αυξημένη κίνηση στα μαγαζιά είναι μια καθαρή απόδειξη της διάθεσης του Ελληνα να στηρίξει μια ελληνική εταιρεία σε μια περίοδο που αυτή δοκιμάζεται.
Η ιστορία των Sprider Stores των τελευταίων περίπου 10 ημερών τεκμηριώνει τον ισχυρισμό όσων επιμένουν ότι στη σημερινή Ελλάδα κυκλοφορούν πλέον περισσότεροι Ελληνες με συνείδηση, και ότι επιτέλους αναβιώνει το πνεύμα αλληλεγγύης. Είναι ευχή για την ελληνική αγορά, αλλά και για την ίδια την κοινωνία να τα καταφέρει η εταιρεία και να σταθεί όρθια. Όχι μόνο επειδή θα σωθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, αλλά και επειδή είναι πολύ αισιόδοξο και ελπιδοφόρο το μήνυμα που θα στείλει μέσα από αυτή την επιτυχία ο μέσος Ελληνας καταναλωτής.