Σιγά μη μαζέψουν μόνο τα νεράντζια…

Το κράτος ξυπνάει, η πρόληψη θριαμβεύει, η πατρίδα αλλάζει: Αυτό είναι το αξιωματικό τρίπτυχο στο οποίο άπαντες οφείλουμε πλέον να προστρέχουμε. Αφήνουμε πίσω το μαύρο παρελθόν, παίρνουμε στο χέρι το Rol (οι παλιές νοικοκυρές ξέρουν) και καθαρίζουμε προσεκτικά το παρόν για ένα αστραφτερό μέλλον.

 

Πρώτος -μεταξύ ίσων- στη δημιουργία των εικόνων του μέλλοντός μας ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος έστειλε Τρίτη βράδυ συνεργεία του στους δρόμους του κέντρου με ρητές εντολές: εξαφανίστε τα νεράντζια. Το σχέδιο, με κωδική ονομασία «Βούτα τα φρούτα», εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πολιτεία, και σκοπό είχε να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα κοπής από τα δέντρα και ρίψης των εν λόγω εσπεριδοειδών σε κεφάλια δικαίων και αδίκων, κατά τη διάρκεια της επερχόμενης παρέλασης.

 

Παρότι η επιχείρηση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, ο Δήμος δεν σταματάει εδώ: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των ρουφιάνων μας το επόμενο διήμερο κλιμάκιο ειδικά εκπαιδευμένων υπαλλήλων θα κατασχέσει προσωρινά τις λάμες ξυραφιών από όλα τα σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και περίπτερα της πρωτεύουσας, αποτρέποντας έτσι τυχόν νοσταλγούς επεισοδίων παρελθόντων εποχών από το να τα ενσωματώσουν σε οικιακές σοδειές νεραντζιών, μετατρέποντάς τα έτσι σε φονικά όπλα.

 

Και δεν σταματάμε εδώ: Στη σελίδα 56 του επιχειρησιακού σχεδίου για την παρέλαση, αναφέρεται ρητώς πως μετά τις νεραντζιές σειρά έχουν οι μουριές. Ως γνωστόν, τα μούρα που ευδοκιμούν στη χώρα μας είναι διαμετρήματος 7,62mm και ιδιαίτερα ακριβή ως προς την ευθυβολία τους, λόγω των αυλακώσεών τους. Η Πολιτεία λοιπόν θα πάρει τα μέτρα της και γι’ αυτό, οπότε αν αύριο-μεθαύριο δείτε κανέναν περίεργο τύπο στην Πανεπιστημίου με απόχη και σακούλα να μονολογεί «άσπρα μούρα, μαύρα μούρα, που να είναι ο Νακαμούρα;», κόψτε λάσπη γιατί τα πράγματα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα.

 

Τέλος, λάβετε υπόψιν σας ενόψει του Σαββάτου ότι επίλεκτα στελέχη της ΕΥΠ θα είναι ακροβολισμένα και εφοδιασμένα με ειδικά «Τροϊκόμετρα», συσκευές εξωτερικά παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται για τα αλκοτέστ στους δρόμους. Εάν σας σταματήσουν, θα σας ζητήσουν να σκύψετε στην ειδική υποδοχή και να απαντήσετε στην ερώτηση «σε τι πιστεύεις περισσότερο;». Η σωστή απάντηση, αν θέλετε να προχωρήσετε παρακάτω και να μην κάνετε μεταβολή όπως είστε για το σπίτι ή για την παρακείμενη κλούβα, είναι «πιστεύω εις ένα Μνημόνιο, δι’ ου τα πάντα εγένοντο». Γκρινιάρη Έλληνα, μη δυσανασχετείς.

 

Περπάτα με το κεφάλι ψηλά, φώναξε γι’ αυτά που σε πνίγουν, ένωσε ελεύθερα τη φωνή σου με των υπολοίπων. Η μεγάλη Δημοκρατία μας χωράει όλους. Εκτός από τα νεράντζια.