Οι «δικοί μου» Ολυμπιακοί Αγώνες

*Της Θάλιας Μήτση

Λίγες μέρες έμειναν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 27 Ιουλίου. Δύο μέρες νωρίτερα όμως θα ξεκινήσει το τουρνουά ποδοσφαίρου, στο οποίο θα έχω την τιμή να συμμετέχω ως διαιτητής. Αυτή θα είναι η τρίτη (κι ελπίζω όχι η φαρμακερή) φορά που θα βιώσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη ήταν το 2004 στην Αθήνα ως εργαζόμενη και η δεύτερη το 2006 στο Τορίνο ως εθελόντρια.

 

Πλησιάζει λοιπόν η παγκόσμια γιορτή των αθλητών, ο μεγάλος τους στόχος και η προσμονή τους. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να προετοιμαστούμε το ίδιο καλά με αυτούς ώστε να έχουμε κι εμείς την καλύτερη απόδοση. Ως δείγμα σεβασμού όχι μόνο στον εαυτό μας και σε αυτό που κάνουμε αλλά και στην προσπάθειά τους, τον ιδρώτα τους. Όσο κι αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν εμπορευματοποιηθεί, όσο κι αν αποτελούν απλώς ανάμνηση των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, δεν παύουν να είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη και το όνειρο τόσων συνανθρώπων μας. Έτσι κι εμείς ως διαιτητές πρέπει να σταθούμε με συναίσθηση της ευθύνης και της σημασίας που έχει ο ρόλος μας. Να υποσχεθούμε ότι θα διευθύνουμε με πλήρη αμεροληψία, σεβόμενοι και μένοντας πιστοί στους κανόνες και στο πλαίσιο του αληθινού φίλαθλου πνεύματος, σύμφωνα με τον Ολυμπιακό όρκο.

 

Το τουρνουά του ποδοσφαίρου διεξάγεται σε εκπληκτικά στάδια, τι καλύτερη συγκυρία από το να ζήσω το ποδόσφαιρο στο μέρος που γεννήθηκε, ή μάλλον πήρε σάρκα και οστά στη σύγχρονη ιστορία Ανυπομονώ να απολαύσω τη γιορτή, να ευχαριστηθώ τους αγώνες και να συμβάλλω σε ένα όμορφο θέαμα. Κι εγώ, όπως οι αθλητές, είμαι σε περίοδο προετοιμασίας που απαιτεί σκληρή δουλειά, πειθαρχία και πίστη. Προχωρώ με αποφασιστικότητα, πείσμα και θέληση. Έχοντας την πολύτιμη βοήθεια όλων των ανθρώπων δίπλα μου που με στηρίζουν. Που υπομένουν την κούραση της προπόνησης, το πολύ συγκεκριμένο ωράριο και πρόγραμμα, την απόλυτη αφοσίωση στο στόχο μου. Με βοηθάει κι ο απλός κόσμος που όταν μαθαίνει για τον ορισμό μου στους Ολυμπιακούς μου δίνει δύναμη με τις ευχές του!

 

Μπορεί να είμαι η μοναδική εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Όμως δεν πάω μόνη μου. Παίρνω τη θετική ενέργεια όλων αυτών που μου εύχονται από την καρδιά τους καλή επιτυχία!

 

* Η Θάλια Μήτση είναι διαιτητής FIFA.