Ο Σάντος είναι σαν τον εραστή που τον κόβουν στα προκαταρκτικά…

Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος αρκετούς τους ξάφνιασε. Λίγο πολύ όλοι θεωρούσαν δεδομένη την παραμονή του Πορτογάλου στην Εθνική Ελλάδας για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια. Κακώς λέω εγώ, αφού όταν μία συμφωνία μεταξύ δύο πλευρών καθυστερεί τόσο πολύ, προφανώς κάποιος λόγος υπάρχει. Ο Σάντος επί της ουσίας ομολόγησε ότι η προοπτική για αυτόν είναι ένας σύλλογος και όχι μία Εθνική ομάδα.

 

Από την ώρα που το είπε οι φήμες δίνουν και παίρνουν, ότι ήδη ο Σάντος έχει συμφωνήσει με σύλλογο και μάλιστα ελληνικό. Υπερβολικό. Ούτε ο Βρύζας έχει πάρει τέτοιου είδους απόφαση, ούτε (πολύ περισσότερο) ο Ντέμης έχει πάρει απόφαση να γυρίσει στην ΑΕΚ και μάλιστα με προπονητή τον Σάντος (είναι μάλλον διασκεδαστικό να σκέφτονται κάποιοι έτσι). Αν μου πει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε θέση να σκεφτεί τον επόμενο προπονητή του και μάλιστα αυτός να είναι ο Σάντος ή ότι ο Βαλβέρδε πάει στην Μπαρτσελόνα και ο Μαρινάκης θέλει τον Σάντος, προφανώς θα το εκλάβω ως ανέκδοτο, οπότε, ο Σάντος στην Ελλάδα δεν έχει κλείσει.

 

Να έχει κλείσει στην Πορτογαλία και σε ομάδα της χώρας του ή τέλος πάντων σε κάποια ομάδα του εξωτερικού, γίνεται. Την απόφαση της αποχώρησης πάντως ο Σάντος την παίρνει κυρίως για ένα λόγο. Είναι καθαρά επαγγελματικός και έχει να κάνει με την καθημερινότητα της δουλειάς του. Ο Πορτογάλος όλη αυτή την διετία έστω και αν δουλεύει με πολύ κέφι στην Εθνική αισθάνεται άνεργος. Πάνω που μαζεύει την ομάδα, κάνει δύο τρεις προπονήσεις παίζει ένα ματς και… φτιάχνεται, ακολουθεί ένα δίμηνο που στα μάτια του είναι δίμηνο απραξίας. Και μετά ακολουθεί πάλι ένα τριήμερο προπονήσεων, ένα δύο παιχνίδια κ.ο.κ.

 

Η αλήθεια είναι ότι ο Σάντος αισθάνεται σαν τον πιτσιρικά εραστή που η κοπέλα του επιτρέπει να φτάσει στα προκαταρκτικά, αλλά μόλις έρθει η ώρα του σεξ του λέει μονίμως «δεν είμαι ακόμη έτοιμη». Συνεπώς είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί θέλει τόσο πολύ να δουλέψει ξανά σε σύλλογο και όχι σε Εθνική ομάδα. Πολύ φοβάμαι όμως, ότι αυτή, την τωρινή απόφασή του, ο Σάντος μπορεί να την μετανιώσει όταν τελειώσει το Euro. Τότε, που για να επανέλθω στο παράδειγμα, η κοπέλα θα νιώσει έτοιμη και θα επιτρέψει στον πιτσιρικά εραστή να προχωρήσει και πέρα από τα προκαταρκτικά και επειδή θα της αρέσει θα του ζητά δύο και τρεις φορές την ημέρα σεξ. Και αν είναι και καλό το σεξ (εξασφαλίσει η Εθνική την πρόκριση) τότε είναι που φοβάμαι ότι ο Σάντος θα το μετανιώσει χίλιες φορές.

 

Ο Σάντος στην Εθνική ομάδα μέχρι τώρα έζησε το δύσκολο κομμάτι αυτό που δεν έχει αίγλη, αυτό που έρχεται μπροστά και ο Πορτογάλος δεν το έχει ζήσει, είναι το ωραίο. Ο Σάντος θα έχει την ομάδα στα χέρια του για ένα μήνα. Θα κάνει μαζί της προετοιμασία, τακτική, όλα όσα θέλει και μπορεί να διδάσκει και να περνάει στους παίκτες του. Μετά από αυτό ο Πορτογάλος θα ζήσει από κοντά μία μεγάλη διοργάνωση σαν το Euro που ως τώρα δεν έζησε ποτέ στην καριέρα του. Εκεί θα φτιαχτεί ακόμη περισσότερο και στη συνέχεια πάνω που θα έχει ζήσει όλη τη γοητεία, όλο το γλυκό κομμάτι της δουλειάς δύο ετών θα φύγει. Και τότε είναι που είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα μετανιώσει που αφήνει πίσω του την ευκαιρία να πάει με αυτή την ομάδα και σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

Τότε όμως νομίζω ότι θα είναι αργά. Διότι η ΕΠΟ και λογικά κατά την άποψή μου, θα πιέσει για μία άμεση απάντηση. Μία απάντηση πολύ πριν το Euro για τον απλούστατο λόγο ότι πρέπει να βρει τον διάδοχο. Και η αναζήτηση πρέπει να ξεκινήσει από τώρα ώστε ο διάδοχος του Σάντος να έχει τουλάχιστον την δυνατότητα να δει την ομάδα στα τελικά, αφού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα πρέπει να κάτσει στον πάγκο της (και θα πρέπει να κάνει τις κλήσεις) για τον πρώτο αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης Ο Σάντος θέλει να φτιάξει ελληνικό ποδόσφαιρο