Τη ζωάρα τους να κάνουν και όλα τα άλλα να πάνε να γα

Ο κόσμος της Ευρωζώνης καίγεται το διήμερο Πέμπτη Παρασκευή. Στην Ελλάδα πάλι εδώ και χρόνια κάτι άλλο καίγεται αλλά αυτολογκρίνομαι. Εν μέσω πυρκαγιών υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Το βασικό ας πούμε θέμα γι αυτούς εδώ και δύο προς τρία 24ωρα είναι ο Ολυμπιακός και ο αποκλεισμός του από το Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Περίπου είκοσι βουλευτές (αν και θα έπρεπε εκτάκτως το «περίπου» να μπει πριν τη λέξη «βουλευτές») του ΠΑΣΟΚ την ώρα της ομιλίας του προέδρου του κόμματός τους στη Βουλή, είχαν πάει στο καφενείο και έβλεπαν τον αγώνα του Ουμπιακού με την Άρσεναλ. Το καταλαβαίνω. Τόσες φορές που έχουν ακούσει τον ΓΑΠ, λογικό είναι να τον έχουν βαρεθεί. Παρεμπιπτόντως ήταν η βραδιά ψήφισης του χειρότερου -για εμάς τους κοινούς θνητούς- προϋπολογισμού ever

 

Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν σε μια φωτογραφία από τα επίσημα του «Καραϊσκάκη» φάνηκε η μορφή του Γεράσιμου Γιακουμάτου. Προφανώς ο άνθρωπος έφυγε πιο νωρίς και πρόφτασε να πάει να ψηφίσει στη Βουλή. Απλά δεν ήταν εκεί όταν μιλούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός. Αυτά, βέβαια είναι λεπτομέρειες μπροστά στο μεγαλείο του Ολυμπιακού. Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά γιατί πιέζει τον εαυτό του ο Γιακουμάτος. Αφού δεν χάνει ματς του Ολυμπιακού για ποιο λόγο δεν ζητάει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να του δώσει μια θέση στη διοίκηση.

 

Υπήρχε και άλλο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έγραψε χθες στην προσωπική του ιστοσελίδα καμιά 600αριά λέξεις σχόλιο για τον αγώνα του Ολυμπιακού και το τι μέλλει γενέσθαι. Προτού κάνω τις παρατηρήσεις μου, διευκρινίζω ότι ο Λοβέρδος είναι ο μοναδικός πολιτικός των τελευταίων ετών που συμπαθώ. Δεν λέω ότι με πείθει. άμε παρακάτω. Ο Λοβέρδος διαχειρίζεται την τελευταία διετία τις τύχες ενός εκ των βασικότερων Υπουργείων: Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σε ένα χώρο που μαστίζεται από καρτέλ στα φάρμακα, φακελάκια, υπεξαιρέσεις και σε κάθε περίπτωση μία από τις βασικές ντροπές της Ελλάδας τα ράντζα. Μην μου πει κανείς ότι εξαφανίστηκαν τα ράντζα από τα δημόσια νοσοκομεία γιατί μάλλον συχνάζει μόνο σε ιδιωτικά.

 

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί ο Λοβέρδος ασχολείται με την πολιτική. Η ανάλυσή του (πατήστε εδώ να τη διαβάσετε) είναι εντυπωσιακή. Γνώστης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, γνώστης τακτικών, με τεκμηριωμένη άποψη. Στην πολιτική του στο Υγείας δεν έχω διαπιστώσει μεγάλες αλλαγές. Μια εξήγηση (κακόβουλη θα τη χαρτακτήριζε κανείς) είναι ότι αφιερώνει τόσο χρόνο για να παρακολουθεί τα του Ολυμπιακού και τα του αθλητισμού, που ο χρόνος του για την πολιτική περιορίζεται! Κακίες. Νομίζω απλά πως ήρθε η ώρα να κάνει το χόμπι του (τον αθλητισμό) επάγγελμα και το επάγγελμα ας το αφήσει σαν χόμπι (Βουλή).

 

Εν κατακλείδι όταν οι άνθρωποι που όλοι εμείς στέλνουμε στη Βουλή να μας εκπροσωπήσουν, συνεχίζουν την καθημερινότητά τους χωρίς να τους καίγεται καρφί για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, τότε προφανώς δεν μπορούμε να περιμένουμε άσπρη μέρα. Τώρα που το σκέφτομαι πιο πιθανό είναι ο Prince Sultan να εμφανίσει κάπου, κάπως, κάποτε 15 εκατ. ευρώ.