Οι σχέσεις Ερνέστο – Φέτφα (part2)

Και φτάσαμε και στο… ψητό Και μάλιστα λίγες ώρες μετά. Βλέπετε το απενεργοποιημένο τηλέφωνο άνοιξε σχετικά σύντομα και το κείμενο για τις σχέσεις Ερνέστο – Φέτφα ολοκληρώθηκε πολύ εύκολα.
Αν θεωρήσουμε ως κλίμακα στις σχέσεις του Βαλβέρδε με τους παίκτες , την κλίμακα 1- 10, τότε η σχέση Ερνέστο – Μήτρογλου είναι στο 0 και η σχέση Ερνέστο – Φουστέρ είναι στο 10. Που είναι όμως η σχέση Ερνέστο – Φέτφα; Μα φυσικά στο 5. Μάλλον δεν σας το μετέφερα σωστά… Για την ακρίβεια οι σχέσεις τους είναι την μία μέρα στο 0 και την άλλη στο 10, με τις μέρες που η σχέση είναι στο 0 να είναι ελαφρώς περισσότερες από τις ημέρες που είναι στο 10.
Ο Ερνέστο στο ταλέντο του Φετφατζίδη πιστεύει και μάλιστα πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι ότι νεαρό Ελληνα παίκτη δεν έχει εκτιμήσει στο παρελθόν κανέναν όσο τον Φετφατζίδη. Του άρεσε πολύ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, του άρεσε πολύ ο Φορτούνης, εκτιμά σε γενικές γραμμές τα προσόντα του Ανάκογλου, του Τάτου, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Ποτουρίδης να εξελιχθεί σε παίκτη που θα παίζει αρκετά στον Ολυμπιακό, αλλά για τον Φέτφα λέει μία κουβέντα παραπάνω. Για τον «μικρό Γιάννη», όπως τον λέει από την πρώτη στιγμή ήταν απόλυτος. «Είναι στο χέρι του αν θα γίνει μεγάλη κλάση παίκτη. Δεν υπάρχει θέμα ότι μπορεί, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν θελήσει το ελληνικό πρωτάθλημα θα αποδειχτεί μικρό για να τον χωρέσει…». Αυτές, για όσους ξέρουν τον Βαλβέρδε είναι βαριές κουβέντες. Πολύ βαριές…
Από την άλλη υπάρχουν και μέρες που ο Βαλβέρδε σιχτιρίζει με τον Γιάννη όπως σιχτίριζε και με τον Μήτρογλου. Δεν τον θεωρεί κακό παιδί. Λίγο τεμπέλη ίσως, λίγο ασταθή ως χαρακτήρα επίσης, λίγο «περιμένει να του συμβούν όλα όσα ονειρεύεται χωρίς να τα κυνηγάει όπως πρέπει», επίσης. Άλλες μέρες βέβαια τον βλέπει στην προπόνηση και σκέφτεται. «Τελικά αυτό το παιδί θα πάει σίγουρα μπροστά, αρκεί να τον στριμώξουμε λίγο ακόμη».
Αν τον ρωτήσετε σήμερα δεν έχει καταλήξει τελικά τι θα γίνει με τον Φέτφα. Θα σας πει σίγουρα ότι πιστεύει στο ταλέντο του, αλλά δεν είναι σίγουρος για το μέλλον του. Ο ίδιος τον χειρίστηκε λίγο και σαν παιδαγωγός χρησιμοποιώντας μεθόδους που για κάποιους ήταν ίσως υπερβολικές. Για παράδειγμα τον… τιμώρησε σαν μικρό μαθητή αρκετές φορές αφήνοντας τον εκτός αποστολής. «Ναι, αλλά κάποιες φορές ήταν και λίγο υπερβολικός ρίχνοντας πολύ την ψυχολογία του μικρού» λέει ένας τρίτος μάλλον αντικειμενικός παρατηρητής με… ελληνική καταγωγή όμως.
Γιατί το πρόσθεσα αυτό το τελευταίο. Ε, ο μικρός Γιάννης το λέει μερικές φορές πάνω στη στενοχώρια του αυτό. «Αν ήμουν Ισπανός θα είχα τα διπλά ματς». Σε γενικές γραμμές όμως σέβεται πολύ τον Βαλβέρδε. Τον κρίνει ως καλό προπονητή, αλλά λίγο άδικο με κάποιες περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που… «φοβάται να μας ρίξει στη φωτιά». Από την άλλη ο Φέτφα αρκετές φορές αναγνωρίζει και τις δικές του αδυναμίες – λάθη. Μετά το ματς με τον ΟΦΗ για παράδειγμα το ήξερε και το έλεγε ότι δεν ήταν καλός και δεν άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε όπως θα έπρεπε. «Γενικά αγχώνεται μερικές φορές να δείξει πράγματα και τα κάνει λίγο μούσκεμα…» λέει ο Ελληνας αντικειμενικός παρατηρητής, αλλά συμπληρώνει… «βέβαια σε αυτό φταίει και ο Βαλβέρδε ο οποίος θα έπρεπε να τον ενθαρρύνει περισσότερο και θα έπρεπε να τον χρησιμοποιεί και λίγο περισσότερο».
Τι θα γίνει μεταξύ τους και πώς θα πορευτεί αυτή η σχέση μετά το γκολ του μικρού στη Μασσαλία; Ο Βαλβέρδε λένε οι γύρω του μάλλον θα αλλάξει στάση. Θα πάψει να του συμπεριφέρεται σαν τον μικρό που θέλει διαπαιδαγώγηση. Θα του συμπεριφερθεί όπως και στους υπόλοιπους 25 παίκτες – άνδρες της ομάδας.
Αυτό είναι και καλό και κακό για τον Φετφατζίδη. Ο Βαλβέρδε θα τον κρίνει πολύ αυστηρά και ανεξάρτητα από το γκολ που πέτυχε, αλλά με διάθεση να τον χρησιμοποιήσει πολύ περισσότερο. Αν του αποδείξει ότι έκανε λάθος θα γίνει ο νέος Αμπντούν που θα παίξει τέσσερα πέντε συνεχόμενα ματς για να δείξει, αν δεν του το αποδείξει δεν αποκλείεται και να γίνει ο νέος Μήτρογλου. Δανεικός το ερχόμενο καλοκαίρι σε κάποια ομάδα για να πάρει ματς. Φαίνεται πώς φτάνει η ώρα που ο Βαλβέρδε να καταλήξει οριστικά τι θα κάνει με τον «μικρό Γιάννη». Η αρχή φαίνεται ότι θα είναι να βγάλει το… μικρό μπροστά από τον Γιάννη. Η συνέχεια θα φανεί στο γήπεδο, αν και ο Βαλβέρδε ρίχνει και ένα καρφάκι στον Τύπο και τον Σάντος. «Ο μικρός Γιάννης θα είχε… μεγαλώσει πιο σωστά αν ο Τύπος δεν τον έγραφε μέρα παρά μέρα Μέσι και αν η Εθνική Ανδρών είχε κάνει λίγο υπομονή πριν τον αρπάξει από την Ελπίδων». Εστω και έτσι έφτασε η στιγμή του Φέτφα. Καλή ή κακή θα δούμε στα επόμενα ματς, το πολύ μέχρι το τέλος της σεζόν.