Αλλάξανε τα πλάνα μου

To «plan b» προϋποθέτει την ύπαρξη «plan a». Το οποίο «plan a» είναι τέτοιο επειδή έχει δοκιμαστεί στην πράξη και αποδίδει. Ακριβώς όπως συνέβαινε μέχρι στιγμής δηλαδή με τον Παναθηναϊκό και την ενδεκάδα χωρίς καθαρό φόρ. Για εννιά αγωνιστικές οι Πράσινοι πήγαιναν τρένο παίζοντας με το συγκεκριμένο σχήμα. Ο κίνδυνος όμως με ένα επιτυχημένο «plan a» είναι η επανάπαυση και η έλλειψη προνοητικότητας για την ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου.

 

Δεν γνωρίζω αν το σύστημα με το οποίο τελείωσε το ματς στο «Βικελίδης» ο ΠΑΟ έχει δουλευτεί από τον Φερέιρα. Αν ναι, δεν φάνηκε. Εκείνο που φάνηκε είναι ότι ο Πορτογάλος στέρεψε από ιδέες όταν κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Λες και δεν του είχε περάσει καν από το μυαλό το ενδεχόμενο ότι θα βρισκόταν ομάδα που θα διάβαζε σωστά και θα μπλόκαρε τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Να λοιπόν που βρέθηκε. Ο ψυχωμένος Αρης. Κι εφόσον ο Ζεσουάλδο έχει πιστωθεί το μεγαλύτερο μέρος των θετικών σχολίων για τη φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού, το δίκαιο είναι να χρεωθεί και το μεγαλύτερο μέρος για την ήττα στο «Βικελίδης». Αν όχι για οτιδήποτε άλλο, τουλάχιστον για την ανέμπνευστηπροσέγγιση του.

 

Υ.Γ. Πληροφορίες ότι ο Νέρι Καστίγιο γύρω στις έντεκα το βράδυ της Κυριακής αποφάσισε τελικά να δώσει μια πάσα αλλά δεν βρήκε κανένα δίπλα του, ελέγχονται ως ανακριβείς