«Μωρό μου εγώ λέω να μείνουμε σπίτι να δούμε ένα dvd»

Η φράση «μωρό μου εγώ λέω να μείνουμε σπίτι να δούμε ένα dvd» είναι αυτή με την οποία έπρεπε ν αρχίζει η Αποκάλυψη. Εσύ, ειδικά αν είναι λίγος ο καιρός που γνωρίζεστε ή είσαστε μαζί, αρχικά ακούς «σεξ σεξ σεξ σεξ σεξ». Αυτή, ειδικά αν είναι λίγος ο καιρός που γνωρίζεστε ή είσαστε μαζί λέει «θα τον κρατήσω μέσα, μακριά από τους αλήτες τους φίλους του και θα του πω τα πάντα για τον πρώην γκόμενό μου, τις φίλες μου για τις οποίες αδιαφορεί, τη δουλειά μου, τα ψυχολογικά μου». Ναι μπορεί να γίνει και σεξ, αλλά συγκαταβατικό και πονόψυχο. Εσύ θα σκέφτεσαι αν για να το ξανακάνεις, χρειάζεται κάθε φορά ν ακούσεις όλα όσα άκουσες και ελάχιστα κατάλαβες. Αυτή θα σου κάτσει για να δεις ότι έχετε πολλά κοινά και δε χρειάζεσαι από εδώ και πέρα φίλους αφού έχεις εκείνη και ξέρεις και τα πάντα για αυτή. Τέλος πρώτου μέρους.

 

Ο καιρός περνάει, είσαστε μαζί, δεν υπάρχει η τρέλα και η αναμονή της αρχής, η ζωή σας είναι συναισθηματικά στρωμένη, σεξουαλικά δε χρειάζεται να σε εξετάσει στην Ιλιάδα των φοιτητικών της χρόνων για να σου κάτσει, αλλά η φράση «μωρό μου εγώ λέω να μείνουμε σπίτι να δούμε ένα dvd» είναι πάντα εκεί, έτοιμη να εμφανιστεί σαν καταιγίδα. Πιο dvd; Οι γυναίκες όταν το προτείνουν ποτέ δεν έχουν ιδέα τι θέλουν να δουν: θα μπορούσαν να βάλουν στο dvd player το σουβέρ που ακουμπάς τον καφέ για να δουν αν παίζει τίποτα. Αν στο σπίτι σου δεν έχεις dvd θα πρέπει να υποστείς την ταλαιπωρία του να πας στο βίντεο κλαμπ. Αν πάτε μαζί γλυτώνεις (μάλλον) τον καυγά, αλλά η επίσκεψη είναι έτσι κι αλλιώς εμπειρία. Εσύ (ανάλογα με τη γκόμενα) ψάχνεις κάτι ελαφρύ ή βαρύ ή ψαγμένο. Αυτή κοιτάζει τις ετικέτες σαν να διαλέγει καλσόν. Εσύ μιλάς για την υπόθεση – γιατί κάτι έχεις ακούσει, αυτή απλά ρωτάει: «Αυτό;» Αυτό τι; «Σ αρέσει;» Τι είναι; «Δεν ξέρω αλλά παίζει αυτός μωρέ». Και; «Τι και; είναι ωραίος». Παίρνεις τρία dvd με ωραίους και κανένα δεν βλέπεται. Ετσι κι αλλιώς αυτή δε θέλει να δει τίποτα – θα δει πέντε, δέκα, είκοσι λεπτά και θα σου πει ότι δεν της αρέσουν οι κωμωδίες (τα θρίλερ, οι περιπέτειες, τα αστυνομικά ό,τι θέλει λέει κάθε φορά και διαφορετικό) και ή θα σου κάνει μούτρα ή θα γυρίσει για να δείτε μαζί το dancing onice, κάτι στο Star ή οτιδήποτε άλλο εσύ μισείς. Όταν μια γυναίκα λέει να μείνουμε σπίτι να δούμε dvd και τα έχετε πάνω από δύο (τρεις;) μήνες θέλει να σε βάλει να δεις κάτι στην τηλεόραση που ξέρει πως δεν θα το έβλεπες ούτε δεμένος. Αλλά τώρα θα το δεις γιατί εσύ τα πήρες ταdvd με τους ωραίους αυτή δεν ήξερε τίποτα.

 

Υπάρχει και η πιθανότητα να σε στείλει να τα πάρεις εσύ – να σου πει «διάλεξε ότι θες»: αποστολή αληθινή παγίδα. Σε αυτή την περίπτωση που είναι η χειρότερη θέλει να τσακωθείτε. Δεν ξέρω για πιο λόγο ούτε κι έχει σημασία: οι γυναίκες τσακώνονται για λόγους εκτόνωσης – συνήθως φταίει και η περίοδος ή η μάνα τους που έτσι τις μεγάλωσε – στα χει πει. Θα τσακωθείτε γιατί διάλεξες τα χειρότερα dvd, γιατί έτσι είσαι, γιατί κοιτάς πάντα την πάρτι σου, γιατί και όταν το καλοκαίρι πήγατε στην Πάρο αυτή ήθελε Αμοργό αλλά εσύ δεν τη σεβάστηκες γιατί είσαι ψεύτης και υποκριτής και να σου πω και κάτι; Δεν έχεις γούστο ρε, τι είναι αυτά που πήρες, αφού ξέρεις ότι δεν μου αρέσουν τα …(βάλε ότι θες, αδερφέ μου – κωμικά, δραματικά θρίλερ σε καταλαβαίνω). Εσύ ο χριστιανός ήθελες να δεις έναdvd: αυτή να παίξει στο εθνικό θέατρο Τσέχωφ. Όταν αρχίσει να κλαίει θα λυγίσεις: έχω φίλους που στο τέλος μιας εφιαλτικής βραδιάς που ξεκίνησε με την φράση «μωρό μου εγώ λέω να μείνουμε σπίτι να δούμε ένα dvd» κάνανε πρόταση γάμου. Σήμερα άλλοι έχουν παιδιά κι άλλοι διαζύγια κι άλλοι και τα δυο.

 

(Βράδυ Σαββάτου έχει Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτελόνα. Εχεις κανονίσει να πας σε ένα φίλο που χει κάτι σπασμένες κάρτες Aλ Τζαζίρα TV – το classico δεν χάνεται. Θα σου πει να μείνετε σπίτι να δείτε έναdvd. Ακόμα κι αν ακούς σεξ σεξ σεξ σεξ σεξ σεξ και μόνο σεξ: μην το κάνεις. Εγω σε προειδοποίησα…)