Καλύτερα θα ήταν με Ισπανία και Γερμανία

Εχετε διαβάσει τα ψιλά γράμματα στα χαρτοφυλάκια επενδυτικής διαχείρισης; Ξέρετε τι λένε για τα αμοιβαία κεφάλαια; Τα αμοιβαία κεφάλαια δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες δεν εξασφαλίζουν τις μελλοντικές.

 

Ετσι είναι και με την εθνική ομάδα. Χαρήκατε με την κλήρωση της τελικής φάσης του Euro; Κακώς! Επειδή έγινε μια φορά δεν θα γίνεται πάντα της Πορτογαλίας. Στη θεωρία όλα εύκολα είναι. Και στο Σάλτσμπουργκ το 2008 όλα εύκολα θα ήταν. Αντε να μας περάσει η Ισπανία, λέγαμε. Τελικά μας πέρασαν όλοι και εμείς με το ζόρι βάλαμε ένα γκολ. Δεν είναι κακό που περάσαμε. Κάθε άλλο.

 

Καλό είναι και μας χρειάζεται. Τριτο σερί Γιούρο πάμε. Κακομάθαμε. Ναι, Πολωνία, Τσεχία και Ρωσία δεν είναι Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία, αλλά ας ηρεμήσουμε. Καλή ομάδα έχουμε μα ας δουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες. Μας αρέσει να ονειρευόμαστε και να φαντασιωνόμαστε. Ανθρώπινο είναι. Με ένα μύθο ζούμε όλοι. Αυτο το περίφημο ζωτικό ψεύδος. Μηπως θα πρέπει πρώτα να δούμε ότι δεν έχουμε χαφ να περνάει τη μπάλα μπροστά; Πως μας λείπουν τα εξτρέμ; Εδώ δεν είναι ομιλάκι με Μάλτες και Λεττονίες. Εχεις τρεις Κροατιες απέναντί σου. Επίσης τώρα όλοι είναι υποψιασμενοι. Δεν την ξαπατάνε όπως έγινε στην Πορτογαλία (και δεν έγινε στην Αυστρία). Προς τι ο πεσιμισμός μπαρμπα Χόρχε; Γιατί, όλοι μας τα έχουμε απλά και ωραία. Αμα δεν δούμε γερό όνομα στον όμιλό μας δεν χαμπαριάζουμε. Λιγότερο θα φόβιζε η κατάσταση αν μας έπεφτε η Ισπανία ή η Γερμανία παρά τώρα.

 

Αν δεν περάσουμε, η αποτυχία θα είναι μεγάλη. Κακά τα ψέμματα, έχουμε συνηθίσει διαφορετικά. Ολο αυτό δεν αποτελεί μομφή για τα παιδιά της εθνικής. Προς θεού. Μια χαρά τα έχουν πάει ως τώρα και μας έχουν κάνει υπερήφανους. Δεν είναι ανθελληνικό (σιγα μην έγινε insider και ο Μέτερνιχ με τη Μέρκελ), αλλά η πρόβλεψη του πάντα αρνητικού Jorge είναι ότι η Ελλάδα θα τερματίσει, αξιοπρεπώς, τελευταία στον όμιλο. Η Ρωσία είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου και τους Τσέχους δεν θα τους πιάνουμε διαρκώς κοροϊδα. Η Πολωνία δεν μας ταιριάζει σαν αντίπαλος αφού παίζει σχεδόν σαν κι εμάς. Λοιπόν, πανηγύρι τέλος. Αγαπητοί συν-insiders, σε λιγο όπως το πάτε θα κάνετε από τώρα και απονομή στην εθνική