Μας ψεκάζουν!

Τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια του Eurobasket, η Εθνική είχε κερδίσει εύκολα (81-61) τη Φινλανδία, που την εποχή εκείνη έκανε δύσκολη τη ζωή της ελληνικής κυβέρνησης και ο λαός ξεσπάθωσε. «Πάρτε 20 πόντους στο κεφάλι, που θέλετε να μας επιβάλλετε και όρους».

ΟΚ, Έλληνες είμαστε, το καλοκαίρι είχε μόλις τελειώσει, ε… είπαμε και μια λεβεντιά παραπάνω. Δεν χάθηκε ο κόσμος!

 

Πέρασε ο καιρός, ήρθε ο χειμώνας, η κυβέρνηση συνεργασίας, τα σενάρια για δραχμή και σήμανε η ώρα να πάρουμε το αίμα μας πίσω.

Ο ΠΑΟΚ ταπείνωσε την Τότεναμ στο Λονδίνο κι έτσι «εκδικήθηκε τους Αγγλάρες για το ριάλιτι Be Greek for a week που προσβάλλει την Ελλάδα, αλλά και για την γενικότερη ανθελληνική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Κάμερον».

Έκανε μεγάλη νίκη ο ΠΑΟΚ, η υπερβολή ήταν πάντα στο αίμα μας, οπότε… ας μην το κάνουμε θέμα.

 

Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει την Ντόρτμουντ στον Πειραιά πριν ένα μήνα και ο κόσμος τραγουδούσε χαρούμενος έτσι σας γαμ… αυτοί που σας χρωστάνε, όμως αυτοί στους οποίους χρωστάμε συνεννοήθηκαν με τους άλλους δανειστές μας και «έστησαν» τον περήφανο Θρύλο στην τελευταία αγωνιστική, με τη Μαρσέιγ να φέρνει διπλό στο Βεστφάλεν.

Το τρίτο κρούσμα ομαδικής παράνοιας ήταν πολύ βαρύ για να αποδοθεί στο καλοκαίρι, τον ενθουσιαμό και τη γενικότερη αγαμία που μας ταλαιπωρεί ως έθνος!

Κι όμως υπάρχει πολύς κόσμος, που πιστεύει ότι η νίκη του ΠΑΟΚ και ο άδοξος αποκλεισμός του Ολυμπιακού σημαίνουν κάτι περισσότερο εκτός από τρεις βαθμούς. Υπάρχει κόσμος, σοβαρός κόσμος με πτυχία και σπουδές, που συζητάει και γράφει -αυτό είναι και το χειρότερο- επιχειρηματολογώντας ότι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί (άντε οι γραμματείς τους) έστησαν τον αγώνα της Ντόρμουντ με τη Μαρσέιγ, προκειμένου να τιμωρήσουν τους αδάμαστους Έλληνες και το περιβόητο DNA του πρωταθλητισμού, που έκανε διάσημο ανά την υφήλιο η… ντοπαρισμένη από ελληνική ψυχή, Φανή Χαλκιά.

 

«Ο ΠΑΟΚ νίκησε για όλους τους Έλληνες», λένε και το πιστεύουν. Κι αυτός που το πιστεύει και το φωνάζει και το γράφει ενθουσιασμένος στο Facebook και το Twitter, δεν ασχολείται εκείνη την ώρα με τα δάνεια που τρέχουν, με τον ακάλυπτο που πρέπει να δηλώσει, με το αυθαίρετο στη Χαλκιδική που δεν έχει ρεύμα, με τις δόσεις του τζιπ στο οποίο δεν μπορεί καν να βάλει βενζίνη. Όχι! Όλα αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα. «Να μάθουν οι μαλάκες οι Άγγλοι, που θέτουν και όρους για να μας βοηθήσουν». Ένα διπλό στο Λονδίνο και ξενοιάσαμε για το 2011!

 

Τελικά, αρχίζω και πιστεύω ότι είχε δίκιο ο βουλευτής Ανατολάκης (είναι πλέον σαν το «δόκτωρ Ζιβάγκο», πάει όλο μαζί) που έλεγε ότι μας ψεκάζουν. Τόση βλακεία μαζεμένη σε μια μικρή χώρα δεν δικαιολογείται διαφορετικά. Το χειρότερο είναι ότι φοβάμαι ότι οι Αγγλογάλλοι και οι Γερμανοί δεν συνεννοήθηκαν για να μας στήσουν στο ποδόσφαιρο, κατά την κοινή αντίληψη, αλλά για να συνεχίσουν οι καθημερινοί ψεκασμοί ηλιοθιογόνων αερίων.

Και αυτό, σε αντίθεση με τη μπαλίτσα, δεν πρέπει να τους το συγχωρήσουμε ποτέ…