Με τη μαγκιά της, η κορυφαία πολίστρια στον κόσμο

 *Της Σοφίας Χαραλαμπίδου

Οταν στα 19 σου μαζεύεις βαλίτσες και φεύγεις από την Ελλάδα για να κυνηγήσεις το όνειρό σου, μοιάζει σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα το ζήσεις. Γιατί οι άνθρωποι που έχουν άγνοια κινδύνου και δεν φοβούνται να ρισκάρουν, είναι αυτοί που τολμούν και –τις περισσότερες φορές- δικαιώνονται.

 

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη συγκαταλέγεται στις κορυφαίες πολίστριες του κόσμου τα τελευταία χρόνια. Είχε φλερτάρει κι άλλες φορές με σημαντικές (προσωπικές) διακρίσεις –ομαδικές έχει γευτεί πάρα πολλές, τόσο με τη Βουλιαγμένη, όσο και με την Εθνική γυναικών. Το 2011 όμως είναι αναμφίβολα η χρονιά της.

Πρόσφατα αναδείχθηκε καλύτερη πολίστρια της Ευρώπης, αλλά τα ευρωπαϊκά σύνορα φαίνεται πως ήταν πολύ μικρά γι’ αυτήν. Η 23χρονη φουνταριστός ψηφίστηκε ως η κορυφαία πολίστρια του κόσμου «εξαργυρώνοντας» με αυτόν τον τρόπο τις εξαιρετικές της εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σαγκάη, εκεί όπου η Εθνική πόλο γυναικών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Το 2011 είναι ακόμη μία χρονιά ορόσημο για την Ασημάκη. Οπως και το 2007, όταν σε ηλικία 19 ετών άφησε την αγαπημένη της Βουλιαγμένη, προκειμένου να δοκιμάσει την τύχη της στην ισπανική Αλκορκόν. Στη θητεία της στη Μαδρίτη, κέρδισε πολύτιμες εμπειρίες και επέστρεψε στην Ελλάδα εμφανώς βελτιωμένη.

Αν κάτι τη χαρακτηρίζει στο παιχνίδι της είναι η μαγκιά και ο τσαμπουκάς. Το κρύο αίμα. Κοινώς, δεν «μασάει». Μπορεί να υστερεί σε σωματικά προσόντα (συνήθως οι φουνταριστές είναι ψηλές και ογκώδεις), αλλά αυτό που της λείπει σε μπόι και όγκο, το έχει σε μυαλό. Μπορεί να τρώει πολύ ξύλο στα 2 μέτρα, όπως συμβαίνει με όλους τους φουνταριστούς του κόσμου, αλλά απαντά στη δύναμη με δύναμη. Και πείσμα.

Επειδή το πόλο ωστόσο είναι ομαδικό άθλημα, θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε ότι λιθαράκι σε αυτή την ιστορική διάκριση έχουν βάλει και οι συμπαίκτριες της Αλεξάνδρας Ασημάκη στην Εθνική γυναικών και στη Βουλιαγμένη. Η «Αλεξ» έχει την τύχη να παίζει δίπλα σε σπουδαίες αθλήτριες. Ομοίως βέβαια κι αυτές, έχουν την τύχη να παίζουν δίπλα στην κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2011.

 

* Η Σοφία Χαραλαμπίδου είναι αθλητική δημοσιογράφος, εξειδικευμένη στον υγρό στίβο