Κάτω οι Wham!

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα. Το ξέρετε και το ξέρω. Φαίνεται ξεκάθαρα στις ανέμπνευστες βιτρίνες, στις καμουφλαρισμένες με λαμπιόνια και παγοδρόμια αλλά άδειες πλατείες, στα σκοτεινά μπαλκόνια, στα κουρασμένα πρόσωπα. Κανείς ή τέλος πάντων σχεδόν κανείς δεν έχει όρεξη να γιορτάσει. Αλλά όλοι ή τέλος πάντων σχεδόν όλοι θα προσποιηθούμε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, θα μαζευτούμε γύρω από λιτά γιορτινά τραπέζια, θα ανταλλάξουμε φτηνά δώρα και ευχές – ερωτηματικά (καλή χρονιά; ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος;). Ολοι ή σχεδόν όλοι θα υποχρεώσουμε τους εαυτούς μας να μπουν στο πνεύμα των ημερών για να μην αφήσουμε την κατάθλιψη να νικήσει. Διαθέτει κάτι αντιστασιακό, κάτι θλιβερά γοητευτικό αυτή η προσπάθεια.

Διαθέτει κάτι θλιβερά γοητευτικό το γεγονός ότι οι αθλητικές εφημερίδες άρχισαν τα μεταγραφικά όνειρα στα πρωτοσέλιδα τους, τα κανάλια γέμισαν με χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις, τα ραδιόφωνα παίζουν to “Last Christmas”! Ναι, το «Last Christmas». Το χειρότερο εορταστικό τραγούδι όλων των εποχών, μια γλυκανάλατη αηδία για παιδάκια προσχολικής ηλικίας που εντελώς ανεξήγητα εξακολουθεί να ανθίσταται. Στο χρόνο, στη χρεοκοπία, στο ίδιο του το χάλι!

Η κρίση λένε, γεννάει ευκαιρίες. Ωραία λοιπόν, να μια καλή ευκαιρία: Εφόσον οι γιορτές άλλαξαν λυπάμαι που σας το λέω – οριστικά και αμετάκλητα, ας αλλάξει και το soundtrack τους. Οχι άλλοι Wham, όχι άλλη Mariah Carey, όχι άλλη Δέσποινα Βανδή, όχι άλλος «Santa Claus is coming to town»! Αν ψάχνετε οπωσδήποτε χριστουγεννιάτικα τραγούδια για να ντύσουν τις επερχόμενες ημέρες, αναζητείστε εκείνα τα οργισμένα που βάζουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση .

Την αποκάλυψη της κρυφής ζωής του Αγίου Βασίλη από τον Αυστραλό Kevin “Bloody” Wilson:

Την εκδοχή του Eric Idle , των ανυπέρβλητων Monty Pythons, για τα Χριστούγεννα:

Την αλήθεια για το καρότο του Frosty και όλη τη χριστουγεννιάτικη συλλογή τραγουδιών του Bob Rivers:

Τα όχι ακριβώς πολιτικώς ορθά αλλά πάντως multi – culti Χριστούγεννα του South Park:

Και τα Χριστούγεννα αλά ελληνικά από τα Ημισκούμπρια:

Εφόσον δεν μπορούμε να συντονιστούμε για να ανατρέψουμε το σύστημα και τους πολιτικούς που μας έφεραν ως εδώ, ας συντονιστούμε μπας κι ανατρέψουμε τη χριστουγεννιάτικη δικτατορία των Wham και των ομοίων τους! Προφανώς δεν πρόκειται για κάποια ανθρωπιστική εκστρατεία που θα αλλάξει τον κόσμο. Τουλάχιστον όμως θα τον κάνει λίγο περισσότερο υποφερτό. Είναι κι αυτό μια αρχή