Περιγράφοντας το αδιέξοδο

Συχνά πυκνά οι δημοσιογράφοι μπαίνουν στη διαδικασία και πέφτουν στη λούμπα του ξερολισμού. Για να ντριμπλάρω τώρα τη λακούβα -στην οποία ασφαλώς και έχω πέσει – λέω να χρησιμοποιήσω έναν διάλογο με έναν ποδοσφαιριστή γύρω στα 25 του, όπου περιγράφεται γλαφυρά όλη η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου στις μέρες μας αλλά από την πλευρά που βιώνει ο ίδιος ο παίκτης που ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Διδακτική για το τι έχει στο μυαλό του ένας ποδοσφαιριστής μας.

 

– Πού σκέφτεσαι να πας τελικά;

 

– Έλα ντε. Έχω τρελαθεί και δεν ξέρω. Όλα μου φαίνονται χάλια.

 

– Υπερβολικός είσαι. Έχουμε και καλές ομάδες.

 

– Πρώτα απ όλα σου μιλάω για χρήματα και μετά για να παίξω στην Εθνική. Ποιος θα μου εξασφαλίσει το συμβολαίο μου;

 

– Πήγαινε στον Ολυμπιακό.

 

– Εκεί δεν έχει θέση. Θα με δώσουν δανεικό. Και εγώ δεν θέλω να πάω δανεικός. Στον Ολυμπιακό όποιος φεύγει δανεικός, μετά δεν ξαναγυρίζει ποτέ.

 

– Στον Παναθηναϊκό τότε να πας.

 

– Έχεις πάρει χαμπάρι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός οφείλει στους παίκτες; Έναντι παίρνουν. Και σε λίγο καιρό δεν θα παίρνουν ούτε αυτό. Εκεί ψάχνουν να διώξουν όχι να πάρουν.

 

– Προφανώς να μην σου πω για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

 

– 6-7 μήνες μέσα στην ΑΕΚ, 8-9 στον ΠΑΟΚ. Κάτι ψιλολόγια τους δίνουν, ίσα που να ζουν και να ξεχρεώνουν απ όσους δανείζονται τόσο καιρό που δεν τους πληρώνουν κανονικά. Πού να πάω να μπλέξω; Τα παιδιά κλαίνε τη μοίρα τους εκεί.

 

– Έχεις τα δίκια σου. Στον Άρη έχεις ψαχτεί; Καλά πράγματα ακούω για εκεί.

 

– Τα ξέρω και εκεί. Σου λένε πάρε μια προκαταβολή για να υπογράψεις και μετά μην τον είδατε τον Παναή. Ό,τι λεφτά πάρεις στην προκαταβολή. Μετά ξέχνα τις δόσεις συμβολαίου. Σε κάνα χρόνο και αν.

 

– Έχουμε όμως και συνοικιακά μαγαζιά νοικοκυρεμένα. Ατρόμητος, Εργοτέλης.

 

– Δεν λέω όχι αλλά εκεί οι προοπτικές δεν είναι τρομερές για μετά αν δεν είσαι 20-21 ετών. Και ο Μήτρογλου μια χαρά τα πάει στον Ατρόμητο αλλά στον Ολυμπιακό ούτε με κυάλια. Χάνει και την Εθνική όπως πάει.

 

– Σκέφτεσαι να φύγεις στο εξωτερικό;

 

– Είναι μια επιλογή. Ήρθε μια ομάδα από την Κύπρο και μου έκανε πρόταση. Ρώτησα να μάθω τι γίνεται εκεί και μου είπαν περίεργα πράγματα. Λέω να μην μπλέξω. Μπορεί να κοιτάξω για κάτι άλλο αλλά δεν έχω και πολλές επιλογές.

 

– Άρα;

 

– Άρα θα πρέπει να συμβιβαστώ ότι θα πάω κάπου με αρκετά χρήματα ως αναγραφόμενο ποσό στο συμβόλαιο αλλά ελάχιστα στην τσέπη μου τελικά. Και από προοπτικές για το μέλλον, άστα καλύτερα μην τα συζητάς. Δεν μπορώ πραγματικά να σκεφτώ τι θα γίνει σε ένα χρόνο που λογικά όλα θα είναι χειρότερα. Φαντάσου ότι πέρυσι σκεφτόμουν ότι έχω μπροστά μου δύο καλά συμβόλαια. Τώρα σκέφτομαι ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

 

Όπως γράφουν και στα σίριαλ, ο παραπάνω διάλογος είναι φανταστικός