ΣΟΚ: Οι μισοί Ελληνες έχασαν το χέρι τους…

Δεν είχαν καλά καλά γίνει γνωστά τα οριστικά αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών και ο κύριος Σόιμπλε, ο Γερμανός Υπουργός που τόσο πολύ έχουν βρίσει σχεδόν όλοι οι Ελληνες δήλωσε: «Μπράβο στους Ελληνες που ψήφισαν υπέρ του μνημονίου».

 

Λίγα λεπτά αργότερα η κυρία Μέρκελ αναχωρούσε για το Μεξικό και δεν θέλησε να κάνει δήλωση για την εκλογική νίκη του κυρίου Σαμαρά. Από την Καγκελαρία όμως αντί για δήλωση προέκυπτε η εξής διαρροή. «Η κυρία Μέρκελ ενημερώνει ότι έχει συνεργαστεί με τον κύριο Σαμαρά, έχει διαπραγματευτεί μαζί του, έχει συμφωνήσει και κυρίως έχει υπογράψει, συνεπώς δεν υπάρχει κανένα θέμα επαναδιαπραγμάτευσης».

 

Συμπτωματικά και ο κύριος Σαμαράς στην ομιλία του ως νικητής των εκλογών και αυριανός Πρωθυπουργός, ξέχασε να αναφέρει την λέξη επαναδιαπραγμάτευση που ήταν η βασική λέξη της προεκλογικής καμπάνιας του. Το μόνο που θυμήθηκε, είναι ότι θα τηρήσει τις υπογραφές του και τις δεσμεύσεις του.

 

Τελείως συμπτωματικά πριν από όλα αυτά ο κύριος Σαμαράς και η κυρία Μέρκελ είχαν μιλήσει τηλεφωνικά για να συγχαρεί η δεύτερη τον πρώτο για την μεγάλη νίκη του.

 

Οσοι διάβασαν σκόρπια τις τελευταίες ώρες τα παραπάνω, ή τα διάβασαν σε αυτό το κομμάτι και εξοργίστηκαν, κακώς το έπαθαν. Δεν θα τα χαρακτηρίσω φυσικό επακόλουθο, διότι η αλήθεια είναι ότι δεν κρατήθηκαν ούτε από τους μεν ούτε από τους δε, έστω τα προσχήματα, αλλά τέλος πάντων σχεδόν βέβαιο ήταν ότι θα ειπωθούν.

 

Από την άλλη και οι μεν και οι δε καλά έκαναν και είπαν τα όσα είπαν. Δεν φταίει ο κύριος Σόϊμπλε για αυτά που είπε. Στο κάτω κάτω την αλήθεια είπε, αφού οι Ελληνες με ποσοστό της τάξης του 50% ψήφισαν υπέρ του μνημονίου. Την αλήθεια είπε και η κυρία Μέρκελ. Οντως με τον κύριο Σαμαρά πριν από τρεις μήνες τα είπε, τα διαπραγματεύτηκε, τα συμφώνησε, τα υπέγραψε. Δεν έχει και πολλά να πει μαζί του επ’ αυτών. Επιπλέον και ο κύριος Σαμαράς θεωρητικά δίκιο έχει που λέει ότι «τις υπογραφές και τις δεσμεύσεις μας θα τις σεβαστούμε και θα τις τηρήσουμε». Οπότε…

 

Το πρόβλημα, αν υπάρχει πρόβλημα, γιατί όπως αντιλαμβάνομαι όλα είναι υπέροχα πλέον στη χώρα με βάση τους δείκτες του χρηματιστηρίου και τις αντιδράσεις των περισσοτέρων media, ελληνικών και ξένων είναι ένα και μοναδικό. Οι σχεδόν μισοί Ελληνες είναι σήμερα μονόχειρες. Διότι δεν υπήρξε Ελληνας τους τελευταίους μήνες που να μην είπε ότι «αν ξαναψηφίσω ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, να μου κοπεί το χέρι». Σχεδόν οι μισοί Ελληνες σήμερα τώρα που μιλάμε είναι κουλοί και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα και όχι τα όσα λέει ο Σόιμπλε ή οι κύκλοι της Μέρκελ.