Με το ΝΒΑ ξεχνιέσαι

Ποιο ΝΒΑ ρε φίλε; Εδώ ο κόσμος καίγεται, τα νέα μέτρα έρχονται, η ύφεση βαθαίνει, το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει ανυπόληπτο, οι Γιαννακόπουλοι κι Αγγελόπουλοι φεύγουν, ο Νίνης φεύγει κι αυτός και γενικά, δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα. Ε, γι αυτό ακριβώς, δες ΝΒΑ να ξεχαστείς!

Μετά το παρ’ ολίγον φιάσκο του lock out το ΝΒΑ ξεκίνησε ανήμερα Χριστούγεννα και μετά από μια εβδομάδα αποτελεί το μοναδικό επιβεβαιωμένο φάρμακο κατά της κατάθλιψης.

Οι λόγοι είναι απλοί και αν μια φωτογραφία είναι 1000 λέξεις, όπως λένε και οι Κινέζοι, τα βίντεο που θα δείτε είναι μερικά εκατομμύρια γράμματα στο χαρτί.

Οι Αμερικανοί πλασάρουν το προϊόν τους καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο. Μπροστά σ’ αυτά που σκαρφίζονται οι ιθύνοντες του ΝΒΑ, διοργανώσεις όπως του Μουντιάλ και το Champions League μοιάζουν με την Α1 μπάσκετ.

Ο Καλύτερος Παίκτης του Κόσμου είναι Ευρωπαίος, ακούει στο όνομα Ντιρκ και μετά τα περσινά όργια στα playoffs, ακόμα και οι πιο απαιτητικοί «ειδικοί» τον κατατάσσουν ανάμεσα στους 20 καλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών.

Μπλέικ Γκρίφιν Χωρίς πολλά σχόλια! Απλώς δείτε τον.

Οι νέοι κακοί του ΝΒΑ, οι Μαϊάμι Χιτ, του ΛεΜπρόν, του Ουέιντ και του Μπος, αφενός δεν είναι τόσο παλιοχαρακτήρες όσο πιστεύει ο κόσμος, αφετέρου είναι παικταράδες.

Έχει φτάσει τα 34, αλλά παραμένει το μεγαλύτερο όνομα στο ΝΒΑ. Ο Κόμπι Μπράιαντ ίσως διανύει την τελευταία –πολύ- «μεγάλη» σεζόν της καριέρας του και δικαίως απαιτεί όλα τα βλέμματα επάνω του.

Στο ΝΒΑ παίζουν ξύλο. Κανονικό ξύλο!

Εκτός από το να δέρνονται, ξέρουν και να γελάνε. Τα bloopers του ΝΒΑ είναι σταθερά στα δημοφιλέστερα βίντεο του You Tube.

Υπάρχει μια εκπομπή που παρουσιάζουν μαζί ο Μπάρκλεϊ, ο Σακίλ, ο Ρέτζι Μίλερ, ο Κρις Ουέμπερ, ο Κένι Σμιθ, ο Στιβ Κερ και ο Στίβεν Σμιθ και, ΝΑΙ, είναι η καλύτερη μπασκετική εκπομπή όλων των εποχών.

Λέικερς – Σέλτικς, Λέικερς – Μπουλς, Νικς – Χιτ, Μάβερικς – Σπερς, Μάβερικς – Λέικερς, Μάβερικς – Χιτ, Μπουλς – Νικς, Μπουλς – Σέλτικς Το ΝΒΑ στηριζόταν πάντα στις περιβόητες rivalries, τις αιώνιες κόντρες μεταξύ ομάδων, που φέτος είναι περισσότερες από ποτέ.

Το τελευταίο λεπτό ενός αγώνα μπάσκετ είναι το συναρπαστικότερο κομμάτι του παγκόσμιου αθλητισμού, λένε οι μπασκετικοί και στο ΝΒΑ το συγκεκριμένο ρητό είναι πραγματικότητα.

I love this Game!!!