Πότε θα επιστρέψει ο Βαλβέρδε…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το είπε με τον πλέον καθαρό τρόπο. «Η πόρτα είναι πάντα ανοικτή για τον Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Το κεφάλαιο Βαλβέρδε δεν έκλεισε…». Αυτή μπορεί να μοιάζει με μία φράση που ειπώθηκε έτσι για να ειπωθεί ή για να δείξει την καλή σχέση των δύο αντρών, αλλά είναι μία πραγματική επιθυμία και μάλιστα έχει συζητηθεί μεταξύ των δύο αντρών ήδη. Και όσο κι’ αν σας κάνει εντύπωση υπάρχει η αίσθηση ότι θα υπάρξει και τρίτη συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Βαλβέρδε.

 

Και υπάρχουν πολλά πράγματα που δείχνουν ότι αυτό δεν είναι ένα απίθανο σενάριο. Αλλωστε ο λόγος που φεύγει ο Βαλβέρδε δεν έχει καμία σχέση με τον Ολυμπιακό και το πώς περνά εδώ και από επαγγελματικής άποψης. Εδώ και περίπου ένα μήνα από αυτήν εδώ την γωνιά σας είχα γράψει για το μεγάλο πρόβλημα του Ερνέστο που έμοιαζε αξεπέραστο (διαβάστε εδώ….) και τελικά αποδείχτηκε τέτοιο. Επίσης σας είχα ενημερώσει (διαβάστε εδώ…) ότι η σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη παραμένει τόσο καλή και τόσο φιλική που ο Ερνέστο θα έχει καθοριστικό ρόλο στην εύρεση του διαδόχου του, κάτι που δήλωσε επίσημα και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

 

Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να μην ασχοληθώ με την επόμενη ημέρα, αλλά με την μεθεπόμενη… Μπορεί ποτέ κανείς να είναι σίγουρος για αυτήν; Όχι φυσικά, κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο, θα ξέρει τι του ξημερώνει μετά από δύο ή τρία χρόνια;
Παραταύτα στο μυαλό του Βαγγέλη Μαρινάκη και πιθανόν και του Βαλβέρδε υπάρχει σίγουρα και η μεθεπόμενη ημέρα. Ότι ο Ερνέστο δεν μπορούσε τώρα να μείνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μακριά από το σπίτι του, την οικογένειά του και τα ανήλικα παιδιά του και για αυτό πρέπει να επιστρέψει στην Ισπανία, ήταν δεδομένο και σεβαστό από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Μετά από ένα ή δύο χρόνια όμως η επιστροφή θα είναι πιο εύκολη. Και αυτό δεν το αποκλείει ούτε ο ίδιος ο Βαλβέρδε. Αλλωστε για αυτό ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε ότι η επικοινωνία και η σχέση θα συνεχιστεί μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Και πραγματικά το σχέδιο προβλέπει και τρίτη επιστροφή του Ερνέστο στον Ολυμπιακό μετά από δύο καλοκαίρια. Και όσο κι’ αν είναι αδύνατον να κάνεις τέτοιες προβλέψεις και εκτιμήσεις σήμερα, η συγκεκριμένη επιθυμία δείχνει την πραγματικά καλή σχέση και το όντως βελούδινο διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Αλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ο Ερνέστο προσέφερε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό σπουδαίες στιγμές, αλλά και ο ίδιος κέρδισε όχι μόνο χρήματα, αλλά καταξίωση και αναγνώριση που δύσκολα θα ξαναβρεί. Αυτή τη φορά όλοι μας συμπεριφερθήκαμε σε έναν σπουδαίο άνθρωπο και προπονητή με σπουδαίο τρόπο. Και όταν λέω όλοι μας, εννοώ τον Τύπο, τον κόσμο (ανεξάρτητα οπαδικής προτίμησης), αλλά και την ίδια την ομάδα που τον είχε στις τάξεις της. Και αυτό δεν συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου όσο θα λείψει σε όλους μας ο Ερνέστο, άλλο τόσο θα λείψουν και από τον Βαλβέρδε όλα αυτά. Και για αυτό η πιθανότητα επιστροφής του (μίας ακόμη) δεν είναι σενάριο φαντασίας, αλλά απολύτως υπαρκτή.